Cuentos en Petits! Grans! Llibres

Cuentos en Petits! Grans! Llibres

viernes, 26 de enero de 2018

Un día perfecto. Patio Editorial

Títol: Un día perfecto
Autor: Parker, Danny
Il·lustrador: Freya Blackwood
Editorial: Patio Editorial
Any: 2017
Edat recomanada: 5 anys
Pàgines: 32
Enquadernació: Cartoné

ISBN: 978-84-16820-58-0




Ens trobem davant d'un àlbum il·lustrat que va néixer a Austràlia l'any 2015 i que aquest any l'editorial Patio ha recuperat per fer aquesta nova edició. Tenim a les nostres mans un llibre que ens fa una crítica del poc valor que li donem a les petites coses com passejar pel parc un dia qualsevol, o  gaudir de la carícia d’alguna cosa tova i suau.Un día perfecto tracta sobre la innocència dels infants que ens recorden que no hi ha més felicitat que aquella que es sent quan creiem ser lliures. Narra com es presenta un dia qualsevol d'estiu d'una colla de germans, que no tenen una altra cosa a fer, més enllà del que vulguin. Ens evoca a la nostra infantesa, i ens porta fins a totes aquelles accions tan simples com observar com plou per la finestra.
Aquesta enyorança que pretén aconseguir Danny Parker ens provoca la reflexió sobre com és la vida que tenim avui dia, si d'un dia qualsevol nosaltres l'hi podem anomenar un dia perfecte.



El text és clar i concís, transmet exactament el que ens vol fer arribar a través de petites frases breus i estimulants, en la seva senzillesa predomina l'elegància. Una petita frase per a cada il·lustració on ens ho diu tot, amb tant poc.

És un àlbum que té molt de caràcter quant a les il·lustracions fetes amb llapis i pintades amb pintura acrílica sobre paper d'aquarel·la, ja que són molt generoses ocupant totes les planes i marges. Estan molt ben reeixides amb els seus matisos i són d'un to agradable i dolç. 


Les il·lustracions destaquen molt per sobre del text, ja que aquestes acompanyen al text i fan poc necessàries més paraules.

Sens dubte és un d'aquells àlbums que ens arriba al cor, ja siguis un petit vailet com un adult experimentat. 

Arianna Domínguez

No hay comentarios:

Publicar un comentario